Maurizio Ponchione

Maurizio Ponchione


Den familieejede vingård ligger i byen Govone i Piemonte og blev grundlagt af Maurizios bedstefar "Gundin", der arbejdede som vinhøster i vinmarker som tilhørte Giovanni Dalmasso, en mester i vinavl og ønologi.


Takket være denne erfaring lærte Maurizios bedstefar teknikkerne til dyrkning og købte sin egen første vinmark, Pasau Cru. Med udgangspunkt i denne lille vinmark (kun en hektar) voksede De trin for trin. Vingården omfatter nu ti hektar vinmarker, hvor der dyrkes kendte druesorter som Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Bonarda, Grignolino, Arneis og Chardonnay.


I dag er det Gundins barnebarn, Maurizo Ponchione, der sammen med sin søn Andrea driver familiens vingård i Roero området. Her viderefører de deres families arbejde med stor respekt for jorden og miljøet for at opretholde den høje kvalitet og samtidig et sundt vinbrug for de kommende generationer!

Det er Maurizios far Bruno  der står for dyrkningen af vinmarkerne. Han håndterer omhyggeligt alle produktionsstadierne, fra beskæring til den endelige høst. For at beskytte jorden, forbrugernes sundhed og det miljø, vi lever i bruges der ikke ukrudtsmidler i vinmarkerne.


Druerne håndplukkes og opbevares i vinkælder i perforerede kasser. Derefter starter processen med at forvandle druerne til vin. For at opnå velafbalancerede vine er alle druer nøje udvalgt i forhold til hvor meget sol de får, deres udbytte og jordtype. Alle disse trin resulterer i gode kvalitetsvine.


Den traditionelle Barbera d'Alba "Donia" er lagres på rustfri ståltanke, mens "Monfrini" og "Pasau" lagres på kvalitets egefade i seksten måneder; Bonarda Piemontese er en lokal drue, det samme gælder Langhe Dolcetto og Piemonte Grignolino. Roero Arneis "Monfrini" (som siden 2005 har haft DOCG-mærket), Langhe Arneis, Chardonnay fra "Cherpore" vinmarken og endelig en eksklusiv Passito fra Arneis druen.